Bestuurslid Greetje Tops steekt van wal

Het bestuur van Stichting Heusdense Havendagen bestaat uit vier leden. We stellen de bestuursleden om de beurt aan je voor. Dit keer steekt Greetje Tops van wal.

Wat is je motivatie om het evenement (mede) te organiseren?

Gerard benaderde me in de verenigingshaven van Heusden met de vraag of ik tijd en zin had om me hiervoor in te zetten. Toevallig was net mijn vorige baan ten einde gekomen en had ik dus tijd. Maar uiteraard ook heel veel zin, want het evenement en de rol past helemaal bij mijn vakgebied en sector. Tot slot gaat het evenement zich op steenworp afstand van mijn woning afspelen.

Wat is je rol binnen het bestuur?

Ik verzorg de marketing, communicatie en pr. Hiervoor heb ik een marketingplan opgesteld en communicatie uitingen ontwikkeld. Daarnaast zorg ik ervoor dat de pers en omwonenden op de hoogte zijn van relevante en interessante informatie over het evenement.

Wat voor werk doe je buiten het bestuur om?

Toevallig ben ik onlangs gestart bij Het Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch als Seniormedewerker Marketing & Communicatie. Er zijn veel raakvlakken met dit evenement door het museale karakter en de educatieve aspecten om het verhaal van toen te verenigen met het heden. Hiervoor heb ik o.a. bij Libéma voor verschillende attractieparken gewerkt, waarbij gastvrijheid en beleving hoog in het vaandel staan.

Hoe maritiem ben je zelf?

Ik heb van huis uit geen maritiem bloed, maar mijn vriend – die al wel als kind af aan heeft gezeild – heeft me wel ‘besmet’ zeg maar. Nu zeilen we al 9 jaar samen op de Maas en onze vakanties brengen we meestal in Zeeland door. Vorig jaar zijn we op eigen kiel de Noordzee overgestoken naar Engeland. En dit smaakt naar meer! Dus afgelopen zomer hebben we de Friendship 26 verruild voor een Taling33 uit 1988; wederom een moderne klassieker.

Wanneer zijn de Heusdense Havendagen voor jou geslaagd? 

De kwaliteit vind ik belangrijker dan de kwantiteit, dus voor mij is het evenement geslaagd als ik alleen maar vrolijke gezichten en lovende publicaties zie. Zoals het er nu naar uitziet werkt de zon en temperatuur met ons mee, dus dat zou ook helpen in de opkomst.

Wat mag het publiek volgens jou zeker niet missen tijdens de Heusdense Havendagen?

Moeilijk kiezen uit alle mooie schepen en leuke activiteiten. Zelf zou ik het heel leuk vinden als we met dit evenement ook kinderen kunnen enthousiasmeren over scheepvaart en watersport. Speciaal hiervoor zijn er speciale kinderactiviteiten, zoals bootjes knutselen en zelfs een gratis zeilles!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *