Bestuurslid Gerard van Haperen steekt van wal

Het bestuur van Stichting Heusdense Havendagen bestaat uit vier leden. We stellen de bestuursleden om de beurt aan je voor. Dit keer steekt Gerard van Haperen van wal.

Bestuurslid Gerard van Haperen, Secretaris

Wat is je motivatie om het evenement (mede) te organiseren?

Mijn motivatie is enerzijds om door middel van dit evenement mensen kennis te laten maken met de geschiedenis van de scheepvaart en anderzijds wat reuring te brengen in Heusden. Het enthousiasme van Jan Willem (Voorzitter) heeft mij doen besluiten zitting te nemen in het bestuur.

Wat is je rol binnen het bestuur?

Mijn rol binnen het bestuur is secretaris en hou me bezig met de administratieve zijde van de Havendagen, bovendien heb ik de indeling van de schepen op papier gezet.

Wat voor werk doe je buiten het bestuur om?

In het dagelijks leven ben ik havenmeester bij de watersportvereniging van Heusden, daardoor heb ik vele contacten op het water.

Heb je maritiem bloed?

Ik kom uit een schippersfamilie en heb vroeger ook gevaren, zowel bij mijn ouders als op een olieboot (bunkerboot) in Den Bosch. Na lang allerlei technische functies te hebben vervuld, kroop het bloed waar het niet gaan kan en ben ik weer verbonden met het water.

Wanneer zijn de Heusdense Havendagen voor jou geslaagd? 

De Havendagen zijn voor mij geslaagd wanneer het evenement zonder calamiteiten verloopt en vanuit zowel het publiek als de deelnemers gevraagd wordt naar een volgende editie. En dat wij als bestuur kunnen terugkijken op een geslaagd evenement en het de moeite van al onze inzet waard is.

Wat mag het publiek volgens jou zeker niet missen tijdens de Heusdense Havendagen?

Eigenlijk mag het publiek niets missen, maar voor mij springen er 2 schepen uit. Ten eerste de Door Gunst Verkregen, deze zal een aantal demonstraties geven met het lossen van zand, zoals dat vroeger ging. En een ander schip dat voor mij persoonlijk herinneringen aan vroeger oproept is de parlevinker Time is Money. Hier deden mijn ouders vaak boodschappen. Ik ben ook heel blij dat dit schip erbij is.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *