Persbericht: Gratis openluchtfilm en muziekoptredens

Op het water, te midden van historische schepen

Heusden, dinsdag 4 september 2018 – Op zaterdagavond 8 september kun je de Heusdense Havendagen op een wel heel bijzondere manier beleven. Met je eigen flesje wijn bij de hand, midden tussen de historische schepen, kun je genieten van de prachtige zeevaartfilm Master and Commander. En helemaal gratis! De filmavond is een initiatief van de Heusdense Havendagen in samenwerking met Het Ravelijn. Verder zijn er gedurende het hele weekend muziekoptredens.

Spectaculaire opening Heusdense Havendagen

Van 7 t/m 9 september 2018 worden de Heusdense stadshaven en passantensteigers bevolkt door sleepboten, vracht- en visserijschepen en ander varend erfgoed. Heusden zal geuren naar teertouw en paling en gonzen van live muziek, spelletjes en maritieme ambachten.

Op vrijdag 7 september opent om 17.00 uur de eerste editie van de Heusdense Havendagen. Wethouder Peter van Steen, Wethouder Gemeente Heusden geeft, na een kort openingswoordje, opdracht de kanonnen af te vuren. Daarop volgt een oorverdovend salvo van alle scheepshoorns. De Heusdense Havendagen zijn begonnen!

De film

Russel Crowe in Master and Commander

Master and Commander gaat over de Engelse kapitein Jack Aubrey (Russel Crowe) die anno 1805 met zijn bescheiden schip en bemanning jacht maakt op een veel machtiger Frans fregat. Bloedstollende actie wordt afgewisseld met minutieus oog voor de details van het zeemansbestaan van toen. Crowe is een nobele bruut die excelleert met degen én viool. Gebaseerd op de historische romans van Patrick O’Brian (1914-2000).

De filmvertoning vindt plaats van op de Molensteiger, de plaats waar altijd de rondvaartboten afmeren. Vanaf de Vismarkt loop je er in 1 à 2 minuten naartoe: langs de stadshaven en de molen, de trap af en je bent er. Ben je rolstoelgebruiker of slecht ter been? Dan kun je de Molensteiger het beste bereiken via de Waterpoort.

Er zijn stoelen en banken aanwezig, maar als je helemaal zeker wilt zijn van een plekje neem je je eigen klapstoeltje mee. Verder wordt aangeraden een warme jas aan te trekken. Iedereen brengt zijn eigen drankjes mee. Aanvangstijd: 20:30 uur, einde: ca. 23:00 uur. Opgelet: de openluchtfilm gaat alléén door bij droog weer.

Muziekoptredens
Het programma van de Heusdense Havendagen staat verder bol van muziekoptredens. Op zaterdag en zondag is er van 11:00 tot 18:00 uur doorlopend live muziek vanaf een drijvend podium in de Stadshaven. Met op zaterdag het Hèmerts Visserskoor, Muiterij Kantje Boord, het Westhoeks Mannenkoor en Zalmvisserskoor Ongestaagd. Op zondag speelt het Vlijmense accordeonorkest Accorda in wisselende bezetting, ’s middags gevolgd door het weergaloze troubadoursduo La Gionda (viool, zang en accordeon).

Bekijk hier het volledige programma.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *